iSoHunt se va închide pe 23 octombrie ca urmare a unei înţelegeri între fondatorul site-ului şi MPAA, asociaţia marilor studiouri de film americane. Un grup de internauţi de la ArchiveTeam încearcă să salveze colecţia de torrente, acesta fiind unul dintre cele mai mari proiecte de arhivare din istorie. iSoHunt are în prezent 13.773.786 linkuri de torrente către 286 de milioane de fişiere care însumează 17.390.44 TB de date.

Cei de la ArchiveTeam au ajuns cunoscuţi după ce au reuşit să facă un backup la toate site-urile Geocities înainte ca Yahoo! să le închidă. Arhiva facută de ei avea 641 GB. Acum, ei încearcă sa facă un backup la isoHunt, dar volumul de date este de cinci ori mai mare. Echipa ArchiveTeam consideră că toate torrentele, comentariile şi alte date vor ocupa în jur de 3 TB.

După un proces care a durat 7 ani Gary Fung, fondatorul isoHunt, a ales să cadă la o înţelegere cu studiourile de film, plătind despăgubiri de 110 milioane de dolari. Site-ul se va închide miercuri, 23 octombrie.
Sursa: Torrentfreak.com