Aproximativ 90 de posturi de auditor public extern sunt scoase la concurs de o instituție importantă din România și anume Curtea de Conturi. Astfel, sunt căutaţi angajaţi atât pentru structura centrală, cât şi în teritoriu.

Se fac angajări la stat înainte de înghețarea posturilor

Aceasta pare să fie ultima şansă pentru angajări la stat înainte de îngheţarea posturilor, măsură pe care o pregătește Guvernul pentru limitarea cheltuielilor. Curtea de Conturi a României, instituţie condusă de Mihai Busuioc, scoate la concurs 24 de posturi în structura centrală, iar alte 66 în structura teritorială în diferite județe ale țării.

Cei interesanți pot depune dosarele până la data de 21 iunie pentru structura centrală și 20 iunie pentru structura teritorială.

Curtea de Conturi a României fac angajări, pe ultima sută de metri, în condiţiile în care liderii coaliţiei de guvernare au anunţat că începând din iulie vor fi înghețate toate concursurile în instituțiile de stat pentru a fi respectate angajamentele privind deficitul bugetar.

„Guvernul va lua măsuri pentru consolidarea fiscală și respectarea angajamentelor privind deficitul public, astfel:

– diminuarea cheltuielilor bugetare cu cel puțin 10 %, cu excepția celor cu investițiile, salariile, pensiile, asistența socială;
-suspendarea angajărilor la stat;
-creșterea colectării veniturilor la bugetul general consolidat al statului cu 10 miliarde de lei;
-accelerarea absorbției fondurilor europene din cadrul programelor operaționale și al PNRR. În acest sens, Coaliția va efectua o evaluare lunară a stadiului absorbției”, se arată într-un comunicat al Guvernului.

Lista completă a posturilor poate fi descărcată aici.

Numărul angajaților din ministere scade în continuare

La sfârşitul lunii mai, social-democraţii au anunţat că în ministerele conduse de miniştri PSD, numărul angajaților a scăzut cu 997 de persoane față de noiembrie 2021. PSD anunţă că de la intrarea la guvernare alături de PNL şi UDMR, numărul de angajaţi din ministere s-a redus cu aproape 1.000.

„Având în vedere informațiile apărute în spațiul public referitoare la numărul de angajări făcute în sistemul public, după intrarea PSD la guvernare, facem următoarea precizare:

Conform datelor oficiale raportate de Ministerul Finanțelor Publice, în intervalul noiembrie 2021 – martie 2022, în ministerele conduse de reprezentanții PSD, inclusiv aparatul Secretariatului General al Guvernului, numărul total de angajați a scăzut cu 997 de persoane, de la 135.517 posturi ocupate la 134.520”, a transmis PSD.

Reacţia PSD vine după ce premierul Nicolae Ciucă a cerut reducerea cheltuielilor cu 10% în ministere.

„La fiecare minister trebuie să reducem cheltuielile cu 10%. Vă cer fiecăruia dintre dvs să luați măsurile necesare astfel încât să ne încadrăm în acest procent”, a declarat Nicolae Ciucă la începutul ședinței de Guvern din 25 mai.