Lucian Romașcanu este de părere că Robert Negoiță ar trebui să își dea demisia din funcția de primar al Sectorului 3 având în vedere că acesta este președintele unei noi construcții politice și nu poate fi membru în două partide.

„În acest moment, domnul Negoiţă ar trebui să-şi dea demisia din funcţia de primar al sectorului 3, pentru că înţelegem că e preşedintele unei noi construcţii politice şi nu poate fi membru în două partide politice.

Conducerea PSD a făcut o adresă şi către prefectul Capitalei, pentru a lua act de această situaţie şi a decide încetarea mandatului”, a spus, duminică, într-o conferinţă de presă, purtătorul de cuvânt al PSD, Lucian Romaşcanu.

Negoiță nu a fost exclus din PSD

Purtătorul de cuvânt al PSD a declarat că primarul Sectorului 3 nu a fost exclus din partid.

„Nu a existat, din câte ştiu eu, un CEX după anunţul domnului Negoiţă, care să formalizeze plecarea dumnealui (…) până la următorul CEX sperăm ca domnul Negoiţă să dea dovadă de corectitudine şi să părăsească dumnealui singur poziţia. E posibil să avem şi un răspuns al Prefecturii”, a declarat Romaşcanu.

S-ar putea face o alianță locală între PSD și Pro România

„În ţară lucrurile sunt mult mai nuanţate, administraţiile locale au nevoie de forţe unite pentru a putea face bine comunităţilor locale”, a mai adăugat Romaşcanu.

Ce alianță a format Negoiță

Pro România, partid condus de Victor Ponta, şi formaţiunea lansată de primarul sectorului 3, Robert Negoiţă, Partidul Bucureşti 2020, au anunţat constituirea unei alianţe în perspectiva alegerilor locale.

Alianţa Pro Bucureşti 2020 a fost prezentată, duminică, într-o conferinţă de presă, de Ponta şi Negoiţă.

Victor Ponta a spus că îl susţine pe Robert Negoiţă pentru Primăria sectorului 3, dar şi pentru Primăria Capitalei – atât în 2020, cât şi în 2024.