Pe finalul unui an cu cinci inaugurări de magazine şi cel puţin tot atâtea terenuri cumpărate, Dedeman şi-a asigurat locaţia pentru al doilea magazin în Constanţa. Retailerul de bricolaj a început deja lucrările la construcţia magazinului, planificat pentru deschidere la începutul anului viitor.

Terenul este situat în partea de Nord a oraşului, pe Bulevardul Tomis, în apropierea centrului comercial TOM în care operează Carrefour şi Bricostore. „Zona din jurul centrului TOM are toate premisele pentru a se dezvolta ca schemă dominantă din Constanţa pe segmentul de retail. Decathlon şi Selgros au deja în construcţie magazinele în incinta complexului, în timp ce Kika a anunţat că va demara în cel mai scurt timp lucrările pe terenul achiziţionat cu câţiva ani în urmă. Totodată, în dreptul zonei comerciale este în proces de execuţie proiectul de subtraversare a Bulevardului Tomis, soluţie ce va gestiona traficul generat de zona de retail în plină expansiune”,  explică Sînziana Oprea, consultant în cadrul diviziei de terenuri a Colliers International.

Dedeman rămâne în topul celor mai dinamici retaileri şi în acest an, în care a fost de departe printre cei mai activi cumpărători de terenuri. Deoarece pieţele nu sunt încă saturate pentru acest tip de spaţii, oraşele cu o populaţie mai mare de 50.000 locuitori rămân încă ţinta retailerilor de tip big box, mai ales acolo unde competiţia este încă scăzută, consideră consultanţii Colliers.

Fraţii Pavăl, proprietarii Dedeman, au o avere estimată la 280-300 mil. euro în ultima ediţie a Top 300 Capital şi se plasează pe poziţia 17, în creştere puternică faţă de anul trecut.