Sputnik Moldova-România, agenția de presă care promovează propaganda rusă în această parte a Europei, a nominalizat-o pe Viorica Dăncilă la titlul de „omul politic al anului, lansând pe site un sondaj în acest sens.

În articol, Viorica Dăncilă este descrisă drept ”o uriașă surpriză, dovedind calm, pricepere și, peste toate, un nivel al demnității mult peste ce am văzut în ultimii ani”.

Dăncilă este lăudată pentru că ar fi făcut față atât protestelor de stradă, cât și criticilor formulate de Comisia Europeană și Parlamentul European, dar și unor ”denunțuri penale”.

Propaganda rusă mai spune că ”prima femeie din istoria țării care conduce Guvernul a avut intervenții memorabile în Parlament”.

Vestea nu va fi pe placul liderului suprem din PSD. Liviu Dragnea a făcut eforturi mari pentru a-și construi o imagine de politician pro-occidental. Acesta a fost dispus chiar să plătească între 500.000 și 1.000.000 de euro pentru a fi prezent la cina de inaugurare a mandatului lui Donald Trump.

Acum, este de așteptat ca această nominalizare să aprindă și mai tare criticile din spațiul public la adresa PSD, cu privire la agenda anti-europeană a partidului condus de Liviu Dragnea.