Pârtia de schi construită în apropierea Mănăstirii Voroneţ, printr-un proiect european, va fi inaugurată oficial în 5 februarie, având un grad de dificultate mediu-dificil, a declarat într-o conferinţă de presă, primarul oraşului Gura Humorului, Marius Ursaciuc.

Ursaciuc a spus că întregul proiect de reabilitare şi modernizare a zonei Ariniş din oraş, în valoare de 11 milioane de euro, a început în 2004, a primit finanţare în octombrie 2005, iar acum este inaugurat, transmite corespondentul Mediafax.

Potrivit primarului, în următoarele cinci săptămâni vor fi organizate, în week-end, la baza pârtiei, diverse concerte, iar pe pârtie vor avea loc concursuri sportive.

Pârtia este dotată cu cinci tunuri de zăpadă, o maşină de bătut zăpada, telescaun pe o lungime de 1.330 metri, sistem electronic de bileterie şi instalaţie de iluminat.

Primarul a spus că pârtia a fost proiectată la nivel mediu, dar la omologare s-a constatat că este medie-dificilă, partea finală a pârtiei fiind şi cea mai spectaculoasă.

Capacitate de 873 de schiori pe zi

Pentru cei care doresc să înveţe să schieze, aceasta se poate face în partea superioară a pârtiei, a spus Ursaciuc, menţionând că a fost proiectată şi o a doua pârtie care să fie deservită de acelaşi telescaun.

Pârtia de schi are o lungime de 1.478 de metri şi o diferenţă de nivel de 283 de metri, cu o înclinare medie de 19,7 la sută, având o capacitate de primire optimă de 873 de schiori pe zi.

Proiectul de reabilitare şi modernizare a infrastructurii turistice din zona Ariniş mai cuprinde trei terenuri de sport, o piscină acoperită şi o piscină în aer liber, un bazin de înot pentru copii, reţele de utilităţi în parc şi un punct de informare turistică.

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunţat, joi, că la inaugurarea pârtiei de schi de la Gura Humorului va participa şi ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea.

SURSA: Mediafax