Se dau 250 de euro pentru fiecare copil

Kindergeld este o alocație pentru copii acordată de guvernul german pentru a contribui la acoperirea unei părți din costurile creșterii celor mici. De obicei, aceasta se face printr-un transfer de fonduri într-un cont bancar german.

Aproape orice contribuabil care locuiește în Germania și are copii poate primi această alocație, indiferent dacă este angajat, liber profesionist sau independent. Ea se acordă, de regulă, până când copiii împlinesc 18 ani, deși poate continua până la 25 de ani, dacă sunt încă la școală sau dacă îndeplinesc alte cerințe pentru o prelungire.

Începând cu 1 ianuarie 2023, alocația a fost majorată la 250 de euro pe lună pentru fiecare copil eligibil.

De asemenea, copiii adoptați și cei din centrele de plasament se califică pentru Kindergeld, la fel ca și copiii soțului/soției și nepoții dumneavoastră, dacă locuiesc în gospodăria dumneavoastră. Unele persoane care locuiesc în străinătate pot fi, de asemenea, eligibile pentru Kindergeld dacă îndeplinesc anumite obligații de plată a impozitului pe venit nerestricționat în Germania sau alte cerințe.

În cele mai multe cazuri, părinții sunt cei care au dreptul la bani, nu copiii, deși se poate face o excepție în cazul orfanilor sau al părinților a căror locație nu este cunoscută.

Unde se depune cererea și când întră banii

Cererea pentru Kindergeld se depune la Biroul de prestații familiale (Familienkasse) din cadrul Oficiului local de muncă (Agentur für Arbeit), cu formulare scrise care trebuie semnate. O altă parte poate face cererea dacă i se acordă o împuternicire.

O cerere pentru Kindergeld trebuie să includă numărul de identificare fiscală al copilului (steuerliche Identifikationsnummer). Acest număr este emis, în mod normal, de către Biroul Federal de Impozite (Bundeszentralamt für Steueren – BZSt) la scurt timp după nașterea copilului și înregistrat la biroul local de evidență (Einwohnermeldeamt) din Germania. În cazul copiilor imigranți, numărul este atribuit în momentul în care copilul este înregistrat la Einwohnermeldeamt.

Alocația va fi transferată direct în contul părintelui desemnat. Cu toate acestea, nu toată lumea își primește Kindergeld-ul la aceeași dată. Acest lucru depinde de numărul dumneavoastră unic de Kindergeld, pe care îl veți primi odată ce cererea dumneavoastră a fost procesată. De exemplu, dacă numărul dumneavoastră Kindergeld se termină cu 0, banii vor fi plătiți la începutul lunii, iar dacă se termină cu 9, vor fi plătiți la sfârșitul lunii.