Într-o postare pe pagina personală de Facebook, primarul Ciprian Ciucu anunță că asociaţiile de proprietari din Sectorul 6 se pot înscrie de luni în programul de revitalizare a curţilor blocurilor.

Potrivit acestuia, cei care se înscriu în program vor beneficia de amenajarea peisagistică a grădinii blocului, pe baza unei schiţe/proiect individual realizat de către peisagişti.

Totodată, administrațiile de bloc vor mai primi un voucher de maxim 2.500 lei pe an, în funcţie de suprafaţa de spaţiu verde aferentă blocului, pentru plata apei folosită la udatul spaţiului verde şi un furtun lung; arbori, arbuşti, trandafiri, flori, gazon (materialele dendro-floricole necesare lucrărilor de întreţinere spaţii verzi aferente blocurilor de locuinţe); unelte – maşină de tuns iarba (voucher), două lopeţi, o cazma, trei greble, zece perechi de mănuşi, două foarfece pentru toaletare gard viu, două mături stradale, saci de plastic; mobilier urban.

Edilul mai subliniază faptul că, la cerere se vor acorda şi bănci, mese, coşuri pentru gunoi.

În același timp, primarul Sectorului 6 precizează că asociaţiile de proprietari vor beneficia de un ghid de informare şi întreţinere al amplasamentului, consultanţă punctuală, la cerere, la un număr de telefon permanent, dar şi de un program de formare de circa patru ore.

Ce obligații vor avea beneficiarii 

În ceea ce privește obligațiile beneficiarilor, edilul a precizat că asociaţiile vor trebui să îşi asume, printr-un proces verbal de predare-primire întreţinerea grădinii blocului timp de patru ani – să taie iarba, să strângă materialul vegetal rezultat şi să sune la ADP pentru a-l ridica, să ude gazonul, copacii, gardul viu şi să menţină curăţenia.

Cei care nu vor respecta toate aceste obligații vor fi nevoiți să returneze banii investiţi, costul pentru amenajarea unei grădini de dimensiuni medii fiind între 35.000 şi 40.000 de lei, a afirmat Ciprian Ciucu.

Toți cei interesați de noul proiect se pot înscrie online, iar cererile vor fi soluţionate în funcţie de mai multe criterii. Mai exact, blocul nu urmează să fie reabilitat în următorii trei ani (eliminatoriu); acordul asociaţiei de proprietari – tabel nominal cu semnături de la proprietari/locatari 50+1 din totalul apartamentelor (eliminatoriu); ordinea înscrierii; renunţarea la gardul metalic, dacă peisagistul consideră oportună înlocuirea acestuia cu gard viu sau alte elemente separatorii.