Într-o postare pe facebook, Gabriela Firea a subliniat importanța programului prin care acordă suma de 1.000 de lei părinților care au copii cu dizabilități. În opinia primarului general, suma este într-adevăr mică, iar politicienii consideră că aceste sume sun doar niște ”pomeni”.

„Un program de suflet pentru care voi lupta pana la ultima picatura! De 3 ani, parintii celor aproape 6.000 de copii cu dizabilitati pot achita mai usor tratamente, terapii necesare, si cu sprijinul nostru financiar de 1000 de lei.

De la guvern suma este mica, asa cum se poate observa din grafic. Din pacate, sunt politicieni inscrisi in cursa pentru Primaria Capitalei care considera programele socio-medicale, inclusiv acesta, ca fiind “pomeni”. Au declarat in numeroase aparitii.

Este un cuvant foarte urat care nu exprima realitatea!”, scrie Firea.

Banii sunt necesari

Totodată, Gabriela Firea a mai adăugat că acest sprijin financiar are o importanță deosebită și va face tot posibilul ca în următorii ani să fie acordat în continuare, indiferent de cine va ocupa funcția de conducere a Capitalei.

Acest sprijin este absolut necesar si ma voi bate ca si in urmatorii ani sa se poata acorda, in ciuda dificultatilor financiare.

Din pacate, sunt oameni reci, duri, cinici, care nu au puterea de a intelege cat de greu ii este unui parinte sa se descurce cu multele cheltuieli necesare unui copil cu dizabilitati, dincolo de amaraciunea din suflet pentru aceasta situatie de viata.

A numi “pomana” un astfel de suport este dureros. Empatia trebuie sa caracterizeze toata activitatea noastra, mai ales cand oamenii  si-au pus increderea in tine si te-au trimis sa iei decizii bune pentru ei. Nu voi dezamagi aceasta incredere!

#ProiectDeSuflet
#DeciziiLuateCuInima
#PentruCopii #PentruOameni”, mai scrie Firea.