E pe cale să izbucnească un scandal total. Președintele Klaus Iohannis se pregătește să facă o mișcare de forță. Scrisoarea ministrului de Externe, Teodor Meleșcanu, adresată șefului statului l-a pus pe gânduri pe acesta. Meleșcanu îi cere lui Iohannis chemarea de urgență a ambasadorului României în SUA, George Maior.

Iohannis spune că va analiza toate datele, dar a transmis un semnal extrem de important. Spune că nu a uitat ce i s-a întâmplat înaintea alegerilor prezindențiale din 2014.

„Am văzut scrisoarea. Imediat ce terminăm cu summit-ul voi vedea. Contează toate datele importante. Voi ține cont de toate. Vă asigur că sunt multe. Nu m am simțit confortabil nici in 2014 și nici in 2013 atunci când ANI a deschis o procedură împotriva mea. O aiureală în momentul respectiv”, a spus Klaus Iohannis.

Înaintea alegerilor, Agenția Națională de Integritate (ANI) i-a făcut un dosar de incompatibilitate lui Klaus Iohannis care îi putea stopa acestuia cursa prezindețială din 2014. Acel dosar s-a închis atunci, dar ecourile au rămas.