„Avem și noi familii, nu se poate așa ceva. Avem copii de crescut, suntem lăsați de izbeliște. Nu avem absolut deloc echipamente, stăm cu o singură mască și o zi întreagă. Suntem expuși clipă de clipă”, au spus medicii care au renunțat la locul de muncă, potrivit fanatik.ro

La puțin timp după ce acest fenomen controversat a devenit comun, autoritățile s-au angajat în a obține numele celor care au demisionat în acest moment de maximă importanță, potrivit sursei menționate.

În actualul bilanț epidemic, 357 cadre medicale bolnave de Covid-19, dintre care 99 sunt medici, 127 sunt asistenți, 35 sunt infirmiere, 11  sunt îngrijitoare iar 85 sunt personal auxiliar, conform sursei menționate.

Mesajul lui Raed Arafat

„Refuzul de internare – şi atragem atenţia asupra acestui lucru – a unui pacient care are nevoie de îngrijiri medicale spitaliceşti cade sub incidenţă penală. Atragem atenţia managerilor şi şefilor de secţie, precum şi medicilor care efectuează gărzi în spitale că pacienţii nu pot fi refuzaţi, tratamentul, pe motiv că nu există confirmarea sau infirmarea faptului că sunt pozitivi sau negativ Covid”, a declarat Raed Arafat.