Este un al doilea număr record pentru NASA, după campania de recrutare din 1978 când 8.000 de persoane și-au manifestat dorința de a ajunge la ultima frontieră, anunță space.com. În prezent, agenția are 58 de astronauți angajați.  
Din păcate pentru miile de oameni care au aplicat, în urma unei selecții riguroase, doar 9-15 persoane vor fi alese pentru cea de-a 21 generație de astronauți care va începe cursurile la august 2013. ”Vom căuta oameni excepționali. Echipa noastră nu va lua în calcul doar realizările universitare și reușitele profesionale, ci și la alte elemente ale personalității și caracterului lor, precum genul de hobby pe care îl au sau experiențele unice pe care le-au trăit. Vrem și avem nevoie de un mix de oameni și aptitudini pentru această nouă fază a explorării umane”, a declarat Peggy Whitson, astronautul șef al NASA.
 
În 2011, NASA și-a retras cele 3 nave după 135 de misiuni și 30 de ani de zbor în spațiu. Cele 3 orbite, Discovery, Atlantis și Endeavour sunt pregătite pentru a fi trimise către muzeele din întreaga Americă. În același timp, NASA lucrează la o nouă capsulă spațială, Orion Multi Purpose și la o rachetă gigant pentru viitoare misiuni.  Președintele Obama a cerut NASA ca până în 2025 să trimită astronauți  către un asteroid și apoi către o nouă misiune pe Marte.