Alertă la granița României! Cazurile de coronavirus au explodat. Restricții drastice intră în vigoare

Vești proaste pentru românii care vor să călătorească în următoarea perioadă. Este alertă la granița țării. Coronavirusul face ravagii în Bulgaria, țara vecină cu România, iar autoritățile fac tot posibilul să țină situația sub control. Potrivit ultimelor informații transmise de Ministerul Sănătății de la Sofia, începând cu data de 22 martie, Bulgaria introduce restricții drastice.

Mai exact, din 22 martie, şcolile, restaurantele şi mallurile din Bulgaria vor fi închise timp de 10 zile, după o creştere a numărului de infectări cu coronavirus care a dus la solicitarea la limită a spitalelor.

Totodată, ministrul Sănătăţii a anunţat că toate şcolile vor trece la învăţământul la distanţă.

Coronavirusul face ravagii în Bulgaria

În ceea ce privește evoluția pandemiei de coronavirus, joi, autorităţile bulgare au raportat 4201 cazuri noi de COVID-19. Situația din spitale este și ea dezastruoasă. Potrivit sursei citate, în momentul de față, în spitale sunt internaţi cu acest diagnostic 7804 pacienţi, din care 609 la terapie intensivă.

În același timp, în ultimele 24 de ore s-au înregistrat 136 de decese din aceeaşi cauză.

Totodată, joi, autorităţile bulgare au raportat 4201 cazuri noi de COVID-19, în timp ce în spitale sunt internaţi cu acest diagnostic 7804 pacienţi, din care 609 la terapie intensivă. În ceea ce privește numărul deceselor, potrivit sursei citate, în ultimele 24 de ore s-au înregistrat 136 de decese din aceeaşi cauză.

În ceea ce privește bilanţul actualizat al epidemiei de coronavirus în Bulgaria, acesta este de 291.796 de infectări şi 11.715 de morţi, la o populaţie de şapte milioane de locuitori.

De menționat este faptul că, în Bulgaria sunt programate în 4 aprilie alegeri generale, informează Reuters. Rămâne însă de văzut cum va evolua situația epidemiologică în țara vecină cu România.