Pe ordinea de zi a şedinţei, programată de la ora 12,00, se numără propuneri de interzicere a activităţii în baruri, cluburi, discoteci; de închidere a activităţii operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc, inclusiv cazinouri, cu excepţia pariurilor şi loteriilor unde se eliberează bilet, cu respectarea regulilor de distanţare şi a măsurilor de siguranţă sanitară; de reducere a perimetrului exterior al unităţilor de învăţământ unde este obligatorie purtarea măştii de protecţie în intervalul orar 7,45 – 21,15, de luni până vineri, de la 100 de metri la 50 de metri, distanţă care va fi calculată de la poarta de acces în unitatea de învăţământ.

Prefectul Capitalei, Gheorghe Cojanu, anunţa marţi că în cadrul şedinţei Comitetului Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă a fost stabilită obligativitatea purtării măştilor la distanţe mai mici de 100 de metri faţă de şcoală.

„S-a constatat că în jurul şcolilor nu prea poartă lumea mască, drept care s-a impus purtarea măştii, de la copii de vârstă de peste 5 ani şi adulţi, în intervalul orar 7,45 – şcolile încep dimineaţa la ora 8,00 – şi până la 21,15, având în vedere că încheierea cursurilor are loc la ora 21,00”, afirma prefectul într-o declaraţie acordată presei.

Cojanu mai informa că în cadrul şedinţei Comitetului Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă de marţi s-a decis că restaurantele vor putea servi produse în interiorul clădirilor doar pentru persoanele care beneficiază şi de cazare în hoteluri sau pensiuni.

„Activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice în unităţile de tip restaurante şi cafenele, în interiorul clădirilor, nu este permisă în municipiul Bucureşti. Se face o excepţie pentru unităţile de cazare – hotel, pensiune, alte asemenea – unde este permisă servirea în interior, dar numai pentru cei care sunt cazaţi în respectivele unităţi de cazare. O altă precizare se referă la activitatea sălilor de spectacole, concerte şi alte asemenea. Este interzisă. În momentul în care rata de incidenţă va reveni sub 1,5 la mie, vor fi reluate. Ne vom reîntruni şi vor fi reluate aceste activităţi”, preciza prefectul Capitalei.