După operațiunea „Iceberg”, care vizează contribuabilii mari și mijlocii, Fiscul anunță derularea unei analize de risc pe zona persoanelor fizice.

Vizate de operațiunea fără precedent a ANAF vor fi în special persoanele cu venituri nedeclarate, precum cele obținute din chirii. Analiza este derulată la nivelul direcției de inspecție fiscală a ANAF, direcție care se ocupă de persoanele fizice, altele decât cele cu averi mari. 

ANAF s-a arătat dispusă în ultima perioadă la eforturi ieșite din comun pentru a veghea asupra bunului mers al plătții de taxe și impozite. În cadrul operațiunii „Iceberg”, unde sunt analizați 487 de contribuabili mari și mijlocii, ANAF a anunțat relocarea de personal din țară către zonele de risc major reprezentate de marile orașe.

„Vom reloca personal din ţară în funcţie de zonele de risc. Că sunt zone în jurul Clujului, în jurul Iaşului, în jurul Constanţei, în jurul Bucureştiului. Nu este vorba doar de Bucureşti. Este vorba de toată ţara şi noi trebuie să ne îndeplinim scopul de a crea un mediu economic corect şi toată lumea să-şi plătească impozitele şi taxele stabilite de legislaţia în vigoare, fără abuzuri şi de dorit ca toată lumea, dar absolut toată lumea când declară să şi plătească”, a declarat Virgil Pîrvulescu, vicepreședinte ANAF.