Chiar dacă a fost ziua porților deschise la staţia de metrou Laminorului pe magistrala 4 de metrou – Gara de Nord – Lac Străuleşti şi au anunţat că până la sfârşitul anului se deschid traficului încă două staţii, oficialii Metrorex amână inaugurarea pentru anul viitor.

La începutul lunii decembrie, Metrorex a demarat verificările în vederea recepţiei la terminarea lucrărilor pentru obiectivul de investiţii  Magistrala 4 – Extinderea cu două noi staţii de metrou: Laminorului şi Străulesti. Acestea sunt situate în partea de nord a Bucureştiului şi sunt aferente secţiunii Parc Bazilescu – Străuleşti, în lungime de 2,1 km. Concluziile comisiilor de specialitate care au verificat lucrările au evidenţiat finalizarea tuturor  lucrărilor  de arhitectură, finisaje, lifturi şi escalatoare, cale de rulare, instalatii electrice şi sanitare, instalaţii PSI, instalaţii de ventilaţie, telefonie şi ceasoficare, acestea fiind în deplină stare de funcţionare, astfel încat probele tehnologice aferente instalaţiilor precum şi ale circulaţiei trenurilor să poată fi efectuate.

„Întrucât la acest moment, nu au fost finalizate o serie de lucrări privind detecţia şi alarmarea la incendiu, astfel încât să fie asigurate în totalitate condiţiile de siguranţă şi confort a călătorilor, în perioada imediat următoare vor fi continuate testele de sistem şi de circulaţie a trenurilor, precum şi continuarea lucrărilor nefinalizate  pentru a putea fi create condiţiile de punere în funcţiune cu călători cât mai repede posibil (estimat în primul trimestru al anului 2017). Circulaţia cu pasageri pe această secţiune va fi anunţată public dupa finalizarea probelor”, au anunţat oficialii Metrorex.