Micul, sau mititelul, ocupă un loc aparte în enciclopedia culinară românească. Deşi este produsul care se bucură de cea mai mare popularitate printre români şi este recunoscut a fi cel mai “românesc” de către străini nu este considerat a fi un produs “tradiţional” de către specialiştii în antropologia culinară.
Cel mai probabil, micul românesc a fost o re-branduire a kebabului “lung” adus de otomani pentru a se integra perfect în noua România care îşi cîştigase independenţa la 1877 – de altfel, prima reţetă atestată a micilor vine la doar 20 de ani după acest moment.
Continuarea pe agrointel.ro
• BOMBA zilei! Vestea momentului despre ION ȚIRIAC. Mai este cel mai bogat român?
• Carantină în România! Ordinul care aruncă în aer toate regulile. A fost publicat în Monitorul Oficial
• Mihai GÂDEA aruncă bomba serii: Ordinul care bagă Capitala în carantină
• Rusia se pregătește de război aproape de România!? Situația devine explozivă
• Cel mai îngrozitor avertisment vine de la fostul vicepreședinte al PFIZER. Dezvăluirile îți dau fiori
• UNGURII, la un pas să ne ia ARDEALUL! Adevărul incredibil care a ieșit la iveală abia acum
• Carantină în România! Ordinul care aruncă în aer toate regulile. A fost publicat în Monitorul Oficial
• Mihai GÂDEA aruncă bomba serii: Ordinul care bagă Capitala în carantină
• Rusia se pregătește de război aproape de România!? Situația devine explozivă
• Cel mai îngrozitor avertisment vine de la fostul vicepreședinte al PFIZER. Dezvăluirile îți dau fiori
• UNGURII, la un pas să ne ia ARDEALUL! Adevărul incredibil care a ieșit la iveală abia acum