'Este evident că posibilitatea unui al doilea referendum trebuie să se afle pe masă şi ea se află. Cred că acum un referendum privind independenţa (Scoţiei) este extrem de probabil'', a declarat Sturgeon, care este şi lidera Partidului Naţional Scoţian (SNP).

''Vreau să spun foarte clar astăzi că intenţionez să iau toate măsurile posibile şi să explorez toate opţiunile pentru a pune în practică modul în care au votat oamenii în Scoţia, cu alte cuvinte pentru a asigura continuitatea locului nostru în UE şi în piaţa unică'', a adăugat ea.

Organizat în septembrie 2014, referendumul cu privire la independenţa Scoţiei s-a soldat cu victoria celor care se opun acestui scenariu, cu 55% din sufragii.

La referendumul organizat joi în Marea Britanie, 62% dintre scoţieni s-au pronunţat pentru rămânerea în Uniunea Europeană, iar 38% pentru ieşirea din blocul comunitar.

Numărătoarea finală a voturilor de la referendumul de joi din Marea Britanie confirmă că majoritatea britanicilor au optat pentru Brexit, respectiv ieşirea ţării lor din Uniunea Europeană.

Conform rezultatelor definitive, 51,9% dintre alegători au votat în favoarea Brexit-ului. Rata de participare la vot a fost de 72,2%. Numărul votanţilor care s-au pronunţat pentru ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană se ridică la 17.410.742 milioane.