În ultimele 24 de ore, polițiștii au intervenit la peste 3.000 de solicitări și au constatat peste 10.300 de fapte contravenționale. În plus, peste 700 de șoferi au rămas fără permis de conducere pentru a preveni potențiale pericole.

Polițiștii au aplicat sancțiuni de aproape 4 milioane de lei

Conform unui comunicat de presă transmis de IGPR, în data de 25 mai, polițiștii au acționat la nivel național pentru prevenirea faptelor antisociale. Au organizat 442 de acțiuni și au intervenit la 3.074 de evenimente, dintre care 2.617 au fost sesizate prin apeluri la numărul de urgență 112.

În cadrul acestor intervenții, au fost depistate 16 persoane urmărite național sau internațional, iar măsurile legale au fost aplicate.

Pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 10.330 de amenzi, în valoare totală de 3.979.201 lei. Polițiștii rutieri au acționat pentru creșterea siguranței în trafic și au constatat 107 infracțiuni la regimul circulației pe drumurile publice.

Au rămas fără permisul de conducere un număr de 738 de șoferi considerați un pericol pentru ceilalți participanți. Suspendarea permisului de conducere a fost impusă pentru 339 de șoferi pentru depășirea vitezei, 82 pentru conducerea sub influența alcoolului și 9 pentru conducerea sub influența drogurilor sau a altor substanțe interzise.

De asemenea, 304 autovehicule au fost oprite din circulație până la remedierea problemelor tehnice constatate.

Au fost scoşi din trafic, reprezentând un pericol pentru ceilalţi participanţi, 738 de conducători auto. Acestora le-a fost suspendată exercitarea dreptului de a conduce autovehicule pe o perioadă de timp, conform legii. Faţă de 339 de şoferi, a fost luată măsura reţinerii permisului de conducere, pentru viteză, 82 pentru conducere sub influenţa alcoolului şi 9 pentru conducere sub influenţa drogurilor sau a substanţelor interzise”, a precizat IGPR.

masini trafic soferi politisti
SURSA FOTO: Dreamstime

Sâmbătă a avut loc și acțiunea Blocada

În cadrul acțiunii Blocada, desfășurată din dispoziția conducerii Ministerului Afacerilor Interne, 3.759 de polițiști și jandarmi au acționat în sistem integrat. Scopul a fost menținerea unui climat de ordine publică, prevenirea faptelor violente și a traficului de droguri, precum și creșterea siguranței rutiere.

Au fost organizate 446 de filtre, verificându-se 7.909 autovehicule și legitimând 11.886 de persoane. De asemenea, s-au efectuat 3.867 de testări cu etilotestul și 240 de testări pentru substanțe psihoactive.

În urma acestei acțiuni, polițiștii au constatat 26 de infracțiuni la regimul circulației pe drumurile publice. Au fost reținute 373 de permise de conducere, dintre care 46 pentru consum de alcool și 184 pentru viteză. Totodată, 152 de certificate de înmatriculare au fost retrase.

„Au fost organizate 446 de filtre, în cadrul activităţilor desfăşurate, fiind verificate 7.909 autovehicule şi legitimate 11.886 de persoane. Acţiunile pentru prevenirea accidentelor de circulaţie şi creşterea siguranţei în trafic au continuat, fiind efectuate 3.867 de testări cu dispozitive etilotest/alcooltest şi 240 cu aparatele din dotare, pentru depistarea conducătorilor aflaţi sub influenţa substanţelor psihoactive”, a transmis IGPR.