Administrația Națională de Meteorologie a anunțat că, începând de luni, vremea se va răci, iar vântul va avea intensificări importante în Bucureşti pe durata următoarelor două zile.

Potrivit sursei citate, în intervalul 12 octombrie, ora 21:00 – 13 octombrie, ora 9:00, cerul va fi variabil, cu înnorări spre sfârşitul intervalului. Vântul va sufla moderat, cu viteze la rafală în jurul a 35 km/h. Temperatura minimă va fi de 13 – 15 grade.

Totodată, marţi, 13 octombrie, între orele 9:00 – 21:00, în Capitală vremea se va răci şi va bate vântul. Cerul va fi mai mult noros, iar începând cu orele amiezii vor fi averse şi descărcări electrice.

Cantităţile de apă vor fi cuprinse în general între 5 şi 15 l/mp. Vântul va avea intensificări, iar la rafală se vor atinge viteze în general de 55 – 65 km/h. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 21 de grade Celsius.

Cum va fi vremea în restul săptămânii

Potrivit ANM, după data de 12 octombrie, probabilitatea de apariție a ploilor va fi din nou în creștere. Izolat cantitățile de apă vor putea fi însemnate.

Mitropolia Moldovei se delimitează de manifestarea de la Iași: ‘Nu avem nicio legătură, le cerem oamenilor să fie pașnici’

În Transilvania, temperaturile maxime vor fi în scădere spre medii de 18 grade. Minimele termice vor scădea ușor și treptat spre 6 grade.

După data de 13 octombrie, probabilitatea de apariție a ploilor va fi din nou în creștere.

În Maramureș, temperaturile maxime vor fi din nou în scădere treptată spre medii de 18 grade. Temperaturile minime vor scădea treptat spre 7 grade. Probabilitatea de apariție a ploilor va fi în creștere.

În Moldova, temperaturile maxime vor fi din nou în scădere treptată spre medii de 18 grade. Temperaturile minime vor scădea ușor și treptat până la sfârșitul intervalului, spre 9 grade. Probabilitatea de apariție a ploilor va fi în creștere.

În Muntenia, maximele termice vor fi în scădere ușoară și treptată spre medii de 20…21 de grade. Temperaturile minime vor scădea treptat spre 10 grade. Probabilitatea de apariție a ploilor va fi în ușoară creștere.

În Oltenia, maximele termice vor fi în scădere ușoară și treptată spre medii de 20 de grade. Temperaturile minime vor scădea treptat  spre 9…10 grade.

După data de 13 octombrie, probabilitatea de apariție a ploilor va fi din nou în creștere. Izolat cantitățile de apă vor fi însemnate.

În Capitală, vremea va fi frumoasă. Temperatura maximă va ajunge la 24 de grade Celsius, iar cea minimă de 7 grade Celsius.

Probabilitatea de apariție a ploilor va fi în ușoară creștere.