Este scoasă la vânzare, prin licitaţie publică, şi marca reprezentată de eticheta ce face obiectul unui certificat eliberat de Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Mărci. Preţul de pornire pentru Capris este de 23.000 de lei, exclusiv TVA, potrivit Agerpres.

Lichidatorul judiciar, o firmă din judeţul Hunedoara, a anunţat că în data de 17 iunie va fi organizată o nouă licitaţie, la sediul său din Deva, în caz de neadjudecare, aceasta urmând să fie reluată în 24 iunie, în aceleaşi condiţii. Ofertanţii sunt obligaţi să se prezinte la sediul lichidatorului judiciar cu cel puţin 24 de ore înainte de data licitaţiei, în vederea depunerii cauţiunii reprezentând 10% din valoarea de pornire, precum şi a documentelor de participare la licitaţie prevăzute în caietul de sarcini.

În ultimul an şi jumătate au fost organizate mai multe licitaţii pentru vânzarea activelor Capris.

Dacă în ianuarie 2013, suma solicitată pentru fabrica de marochinărie – construcţii, teren, mijloace fixe şi obiecte de inventar, în bloc, cu o suprafaţă totală de peste 8.500 de metri pătraţi, era de aproape 4 milioane de lei, exclusiv TVA, pentru licitaţia din iunie, preţul de pornire a scăzut la aproape 1,8 milioane de lei.

Pentru staţia de epurare şi terenul intravilan în suprafaţă de peste 6.000 de metri pătraţi, preţul de pornire este de 84.000 de lei, exclusiv TVA, în condiţiile în care în ianuarie anul trecut acesta a fost de 240.00 de lei, de asemenea exclusiv TVA.

Lichidatorul judiciar scoate la vânzare şi produse finite, în bloc, respectiv încălţăminte, poşete, haine de piele pentru femei şi bărbaţi, diverse articole din piele, la preţul de pornire de circa 50.000 de lei. La licitaţia de la începutul anului trecut, preţul de pornire era de 145.000 de lei, exclusiv TVA.

Capris Sebeş are ca obiect principal de activitate fabricarea de articole de voiaj şi marochinărie.