Compania franceză Schneider Electric îşi va uni operaţiunile din domeniul software cu cele ale grupului britanic Aveva pentru a crea o afacere activă în diverse sectoare, de la energie nucleară la produse farmaceutice, transmite Reuters. Schneider va plăti 550 milioane de lire sterline noile acţiuni emise de Aveva şi va prelua 53,5% din noua entitate. "Această tranzacţie are o logică industrială clară şi riguroasă", a afirmat directorul general al Aveva, Richard Longdon, care va rămâne la conducerea noii companii.

Acţiunile Aveva au urcat astăzi dimineaţă, la 2.344 penny, cel mai ridicat nivel din ultimii patru ani, iar apoi au înregistrat un avans de 25%, la 2.230 penny. Titlurile Schneider Electric, un grup mult mai mare, cu venituri anuale de 25 miliarde de euro (27 miliarde de dolari) în 2014, se tranzacţionau luni în creştere cu 0,8%, la 64,41 euro.

Tranzacţia va dubla mărimea companiei Aveva, care va ajunge la venituri anuale de aproximativ 534 milioane de lire sterline. Entitatea combinată va fi listată la Bursa de la Londra.b Schneider Electric – specialist global în managementul energiei – oferă soluţii integrate de a face energia sigură, fiabilă, eficientă şi productivă pentru pieţele de energie şi infrastructură, industrie, centre de date şi reţele, clădiri industriale şi locuinţe.

Sursa: AGERPRES