‘Schimburile comerciale româno-poloneze ar putea să atingă valoarea de 3 miliarde de euro în 2011 după ce s-au cifrat la 2,73 miliarde de euro anul trecut. Investitorii polonezi sunt din ce în ce mai interesaţi să pătrundă pe piaţa românească. În acest context sperăm să vedem şi firme româneşti pe piaţa poloneză’, a afirmat ambasadorul polonez.

De asemenea, acesta a adăugat că polonia ar putea fi un exemplu pentru statele europene în ceea ce priveşte absorbţia fondurilor europene.

‘Polonia a utilizat o treime din fondurile europene disponibile şi a avut cel mai mare grad de absorbţie din UE. Polonia este un exemplu bun după evoluţia economică din 2010 şi sperăm că la fel se va întâmpla şi în 2011. Statul a înregistrat rankinguri înalte pentru alocarea investiţiilor’, a precizat Marek Szczygiel.

Polonia s-a clasat în 2011 pe locul 6 în Raportul mondial al investiţiilor elaborat de Conferinţa Naţiunilor Unite pentru Comerţ şi Dezvoltare (UNCTAD).

Ambasada Poloniei a deschis, luni, la CCIR, o exopoziţie intitulată Polonia – o destinaţie atractivă în Europa în care sunt prezentate atât oportunităţile de afaceri precum şi atracţiile turistice ale ţării.
SURSA: Agerpres