La nici o săptămână de la anunţul plecării lui Reuven Havar din funcţia de director general executiv pe România al dezvoltatorului imobiliar AFI Europe, proprietarul centrului comercial AFI Palace Cotroceni, a apărut a doua demisie, de această dată a directorului general pe Danya Cebus România, firma de construcţii a grupului Africa-Israel Investments din care face parte şi AFI Europe.

„M-am retras din funcţia pe care o deţineam la Danya Cebus si cred că o să mă întorc în Israel. Poate o să revin în industrie, dar deocamdată am alte drumuri“, a declarat pentru capital.ro Arie Bercovich, fostul director general al companiei de construcţii israeliene.

În locul acestui a fost deja numit Nir Sirota, care a ocupat anterior funcţia de project manager pe lucrările rezidenţiale ale Danya Cebus.

După încheierea lucrărilor la centrul comercial AFI Palace Cotroceni, contract în valoare de 175 mil. euro, Danya Cebus a rămas doar cu finalizarea contractelor încheiate cu Adama, care însumează circa 30 mil. euro.

Proiecte prea mici

Reuven Havar va renunţa la funcţie din luna martie, Shimon Ben Hamo şeful companiei din Bulgaria urmând să conducă şi activitatea de pe piaţa locală. Acesta şi-a motivat plecarea prin faptul că următoarele proiecte ale AFI Europe în România vor fi de dimensiuni mai mici şi că are nevoie de un salt în carieră, eventual prin coordonarea unor activităţi în mai multe ţări.

AFI Europe a finalizat anul trecut centrul comercial AFI Palace Cotroceni în urma unei investiţii de circa 300 milioane de euro. Centrul, deschis în toamnă, cel mai mare finalizat în Bucureşti, are o suprafaţă închiriabilă de 76.000 de metri pătraţi şi 250 de magazine.

AFI Europe România şi Danya Cebus sunt subsidiare ale grupului Africa Israel Investments, controlat de miliardarul Lev Leviev.