Schimbări majore la ANAF care îi vizează pe toți românii. Cei de la FISC vor ca popririle bancare să fie puse doar pe sumele datorate statului, nu pe tot ce se află în conturile cetățenilor sau ale firmelor. Și asta nu e tot. Ridicarea popririlor se va face în timp real. Cei de la Ministerul Finanțelor au venit cu toate modificările.

În acest moment, ANAF pune poprire simultan pe toate conturile, iar ridicarea se face la zile bune după ce datornicii își achită banii. Schimbările la care lucrează acum Finanţele, minister în subordinea căruia se află ANAF, vor introduce ridicarea popririi în timp real şi instituirea acesteia doar pentru suma datorată, anunță profit.ro.

3,46 miliarde de lei au colectat anul trecut cei de la Fisc prin popriri. Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a declarat că intenţionează să introducă această măsură în cel mai scurt timp. „Intenţionăm să introducem această măsură în cel mai scurt timp. Scopul, la fel ca în cazul altor măsuri adoptate deja sau pe care le am în vedere ca ministru al Finanţelor, este de a aşeza pe baze normale, nu de forţă, relaţia ANAF cu mediul de afaceri şi contribuabilii”, a declarat ministrul Finanţelor, conform sursei citate.