Proprietarul Mega Image va folosi inteligența artificială (AI) și digitalizarea pentru a înlocui casele de marcat și a crește veniturile în următorii patru ani, conform informațiilor apărute recent în presa internațională.

Casele de marcat de la Mega Image, înlocuite cu AI

Mai precis, grupul de supermarketuri Ahold Delhaize se așteaptă să crească profitul subiacent pe acțiune și să crească economiile în perioada 2025-2028. Un anunț în acest sens a venit joi, 23 mai.

De asemenea, Ahold Delhaize intenționează să stimuleze digitalizarea și utilizarea inteligenței artificiale, notează Reuters.

Grupul țintește un profit subiacent pe acțiune cu o rată de creștere anuală compusă de o singură cifră față de 2024.

Amintim că Ahold Delhaize operează lanțurile Stop & Shop, Giant, Food Lion și Hannaford în SUA.

Grupul operează și lanțurile Albert Heijn și Delhaize în Olanda și Belgia, precum și Mega Image în România.

Delhaize se așteaptă la economii cumulate de 5 miliarde de euro prin aplicarea AI și automatizării în logistică, distribuție, operațiuni de magazine și back office.

„Intenționăm să canalizăm clienții fideli de la cardurile fizice, la aplicațiile noastre digitale, ceea ce ar trebui să conducă la o creștere rapidă a utilizatorilor activi lunar, la 30 de milioane până în 2028”, a transmis grupul.

La rândul lor, programele de loialitate vor fi direcționate spre conținut digital.

mega image profi
SURSA FOTO: Capital.ro

Grupul intenţionează să preia retailerul Profi

Amintim că grupul avansează și un nou calcul pentru preluarea lanțului Profi în România, indicând anul 2025 pentru finalizarea tranzacției.

În acest context, Consiliul Concurenței examinează tranzacția prin care Delhaize „The Lion” Nederland BV intenționează să preia retailerul Profi.

Aceasta este firma care deține lanțul de supermarketuri Mega Image. Tranzacția, evaluată la 1,3 miliarde de euro, a fost încheiată la sfârșitul anului 2023, conform informațiilor.

Delhaize „The Lion” Nederland BV este o subsidiară a grupului Ahold Delhaize, prezent pe piața românească prin intermediul Mega Image.

Principalul domeniu de activitate al Mega Image este comerțul cu amănuntul în magazine nespecializate, cu o concentrare predominantă pe produse alimentare, băuturi și tutun.

Profi Rom Food operează în sectorul comerțului cu amănuntul în magazine nespecializate, concentrându-se pe vânzarea predominantă de produse alimentare, băuturi și tutun. Compania Profi Rom Food este deținută de către MEP Retail Luxco Sarl, care face parte din grupul de investiții MidEuropa.