Greg Konieczny, Manager de Fond al Fondului Proprietatea, a declarat: “A fost o plăcere să colaborăm cu domnul Buşu şi îi mulţumim pentru contribuţiile sale în calitate de membru al Comitetului Reprezentanţilor Fondului. Dl. Buşu a avut o lungă istorie alături de Fond, iar experienţa şi viziunea demonstrate au fost deosebit de utile în activitatea noastră. Angajamentul său puternic pentru succesul Fondului este deosebit de apreciat şi am dori să îi urăm mult succes în cariera sa viitoare.”

Mandatul lui Buşu urma să expire în septembrie 2013. Conform Actului Constitutiv al Fondului, “în caz de vacanţă a locului unuia sau mai multor membri ai Comitetului Reprezentanţilor, adunarea generală a acţionarilor se va convoca de urgenţă pentru numirea de noi membri. Pentru perioada de până la decizia adunării generale, ceilalţi membri ai Comitetului Reprezentanţilor vor desemna membri interimari pentru completarea locurilor vacante. Decizia Comitetului Reprezentanţilor cu privire la numirea membrilor interimari se va comunica Managerului de Fond şi auditorului şi se va depune la Registrul Comerţului”.

Comitetul Reprezentanţilor este alcătuit din cinci membri care sunt însărcinaţi cu supravegherea generală a managerului de investiţii şi a administratorului unic al Fondului şi răspund în faţa acţionarilor Fondului. Între atribuţiile Comitetului Reprezentanţilor se numără aprobarea prealabilă a situaţiilor financiare ale Fondului şi a bugetului anual de cheltuieli.

Acţiunile FP se tranzacţionau miercuri în creştere cu 0,38%, până la 0,661 lei, nivel la care capitalizarea companiei este de 9,1 miliarde lei.