Motivul invocat de direcţie pentru trimiterea dispoziției a fost că "oamenii scriu mesaje cu diverse conotaţii în loc de semnături.

Dispoziția a fost trimisă către Serviciile din toate județele, iar funcționarii au fost puși să semneze că au luat la cunoștință. De asemenea, acestora li s-a transmis "să fie vigilenți". Doar că situaţia  a stârnit revoltă în rândul angajaţilor direcţiei de permise. "Este fără precedent! Lucrez de peste 15 ani la permise și niciodată nu ne-am uitat la semnături. Aceasta este o chestiune pe care și-o asumă fiecare. Ce scrie acolo, că e o mâzgălitură sau altceva, aia apare pe permis. Semnătura este o chestiune personală a fiecărui om, care nu poate fi cenzurată de o autoritate. Nimeni nu îți poate spune cum să te semnezi", arată un angajat, citat de B1.ro.

Motivul invocat direcţia de permise pentru trimiterea dispoziției a fost că "oamenii scriu tot felul de bazaconii în loc de semnături. La întrebarea de ce se face referire expresă în dispoziție la cuvinte sau expresii jignitoare, răspunsul a fost: "Pentru o acoperire completă".

Dispoziția trimisă de Direcția de Permise vine la scurt timp după scandalul numărului de înmatriculare suedez, care a pus pe jar Poliția Română, instituția reacționând disproporționat și invocând prevederi legale inexistente pentru reținerea permisului și deschiderea unui dosar penal pe numele posesorului autoturismului, Răzvan Ștefănescu. B1