Scopul acestei structuri, sustinute oficial de Comisia Europeana, este de a reprezenta la nivel european interesele celor peste 300 de asociatii studentesti membre. Asociatia din Romania urmareste sa ofere studentilor posibilitatea de a valoriza cunostintele teoretice dobandite in facultate in cadrul unor proiecte contractate cu diferiti beneficiari.
Studentii, majoritatea din Departamentul de stiinte ingineresti al Politehnicii, dar si de la Universitatea din Bucuresti, sunt implicati atat in conducerea asociatiei, cat si in conceperea si realizarea proiectelor. Clientii potentiali sunt toate organizatiile care au nevoie de servicii de consultanta in domenii diverse: de la management, marketing, finante-contabilitate, relatii publice, tehnologia informatiei, publicitate, monitorizare mass-media, turism, sociologie, pana la infiintarea de societati sau plasarea tinerilor. In acest moment, o echipa de studenti lucreaza la un studiu de piata in domeniul audio-vizualului.
Asociatia Etica Project Bucharest promoveaza o politica de atragere a noi membri, dar nu sunt acceptati decat cei care reusesc sa faca dovada seriozitatii si angajamentului, conditii strict necesare pentru indeplinirea obiectivelor stabilite. De aici pana la gasirea unui loc de munca bun nu este decat un pas. De aceea, organizatia studenteasca doreste ca numele ei sa fie asociat, ca peste tot in lume, de lucrul facut cu seriozitate si competenta.     

Gama de servicii de consultanta oferite de studenti
l marketing l managementul intreprinderii l managementul calitatii l managementul proiectelor l managementul resurselor umane l analiza-diagnostic societati comerciale l relatii publice l reclama si promovare l infiintarea intreprinderilor mici si mijlocii l plasarea absolventilor din invatamantul superior l monitorizare mass-media l tehnologia informatiei l audio-video l mediu inconjurator l turism l sociologie

Destinatarii serviciilor oferite de studenti
l companii multinationale l intreprinderi mici si mijlocii l banci l administratia centrala si locala l institute de cercetare l organizatii neguvernamentale l intreprinzatori particulari
Cei interesati sa se asocieze pot suna pentru informatii suplimentare la tel.: 726.75.89, fax: 413.43.19, e-mail:ravaafx.ro; https://www.depgerm.pub.ro/etica.