Cristian Tudor Popescu a comentat în termeni foarte duri discursul ținut de Liviu Dragnea, duminică seară, după ședința Consiliului Național al PSD.

Jurnalistul a spus că alegerile din 2019 ar putea fi ultimele alegeri libere din România și că, nici în acest caz, nu va pleca din țară.

Cristian Tudor Popescu a spus că Liviu Dragnea „a rupt orice legătură cu Europa” prin discursul său. „Un discurs de asemenea violență cum nici Ceaușescu nu a avut”, a adăugat el.

Întrebat dacă este tentat să plece din țară, jurnalistul a spus că „în niciun caz”, la fel cum nu era tentat nici în 1989.

„Am spus odată într-o emisiune că nu voi pleca din România. Nu voi pleca din România nici dacă ajunge o țară islamist-radicalizată, nici nazistă, spuneam atunci, nici dacă ajunge din nou o țară comunist-totalitară. Asta spun și acum. Voi rămâne până la sfârșit aici, dar mulți alții vor pleca. Ei mizează pe asta. Oamenii pleacă și nu-i deranjează să rămână, câți, 10 milioane, care e problema? Dacă la un moment dat s-ar putea ca Transilvania să se desprindă, fie și de facto, de România care e problema pentru Dragnea și ai lui? Le ajunge Țara Românească și Moldova pentru ce vor ei să facă din poporul ăsta”, a spus Cristian Tudor Popescu.

El a adăugat că au nevoie de popor, pentru că așa au ajuns la putere, conform Digi24.

„Cel mai important moment este acesta, se conturează din ce în ce mai clar că România se poate întoarce în întunericul gălbui din anii 80. În 2019 au loc două rânduri de alegeri – europarlamentare și prezidențiale. Dacă aceste alegeri vor fi câștigate de PSD, alegerile parlamentare din 2020 sunt inutile. Se vor ține, dar rezultatul lor va fi dinainte cunoscut. Alegerile din 2019 pot fi ultimele alegeri libere din România”, a subliniat jurnalistul.

„Ce ne rămâne este să votăm. Asta e singura șansă și vom știi și noi cine suntem”, a precizat Cristian Tudor Popescu.

 

Mesajul transmis în urma acestei ședințe a Consiliului Național al PSD este că social-democrații vor amnistie și grațiere și nu se mai ascund să facă această solicitare.

La plecare, Liviu Dragnea a lăsat un mesaj destul de clar: nu mai e nevoie de un vot în Comitetul Executiv Național, acum totul cade în sarcina Guvernului.

Deși nu și-au asumat public această ordonanță de urgență în momentul în care au plecat de la ședință, premierul Viorica Dăncilă și ministrul justiției Tudorel Toader și-ar fi asumat-o, totuși, în fața liderului PSD, spun informațiile obținute de Digi24. În fapt, ordonanța este deja scrisă și s-a decis să fie dată undeva între Crăciun și cel târziu până în 15 ianuarie.

Ordonanța de urgență va grația pedepsele de până la zece ani și va amnistia faptele care au fost cercetate sau condamnate pe baza dosarelor realizate prin intermediul protocoalelor încheiate cu SRI.