Mai mult, acest lucru ar agrava tensiunile sociale, iar plasamentele grecilor care au bani în afara Greciei s-ar devaloriza puternic.

Hilton face un scenariu care pentru greci ar însemna renunțarea la ultima brumă de suveranitate: emitentul noii drahme să fie Bundesbankul.

Astfel, dacă Banca Centrală a Germaniei sau chiar Banca Centrală Europeană ar fi bancă de emisiune pentru noua drahmă, deprecierea pe o perioadă mai lungă ar putea permite Greciei să recâștige 30% din pierderea competitivății.
Se fac deja scenarii pentru drahme?
În timp ce lumea întreagă se întreabă dacă Grecia va mai rămâne în zona euro, o mare companie germană deja face pregătirile.

Agenția germană de turism TUI AG a emis o avertizare pentru partenerii greci care dețin hoteluri, în care a arătat că în cazul în care Grecia va părăsi zona ero, compania este dispusă să facă plățile în drahme.

Compania germană a scris partenerilor greci scrisori în care le cere să redacteze contracte în care să existe și o clauză care să prevadă convertirea sumelor în noua monedă în cazul în care Grecia va părăsi zona euro.