Mihai Fifor a anunțat, după ședința CEX a PSD, că s-a votat în unanimitate rămânerea la guvernare, după ce ALDE a decis să rupă coaliția. Secretarul general al PSD a adăugat însă că în ciuda acestui vot, există și posibilitatea ca PSD să intre în opoziție. Deocamdată nu s-a luat în calcul acest aspect a mai spus Fifor.

”Trebuie să avem o întâlnire cu colegii parlamentari, la sfârșitul săptămânii. Noi ne-am asumat, față de români, o serie întreagă de obligații. Vom duce programul de guvernare la bun sfârșit. După coaliția de astăzi nu mai sunt atât de convins că am reușit să înțeleg resorturile intime ale ieșirii ALDE de la guvernare. E decizia dânșilor, așa au ales.

I-am spus astăzi lui Tăriceanu că nu vom accepta ca Pro România să meargă la guvernare alături de PSD. E un vot al colegilor în PSD și prin urmare vom continua. Dacă domniile lor au decis să facă alianță cu Pro România, dacă au ales să îl retragă pe Tăriceanu și să îl susțină pe Mircea Diaconu. Toate acestea sunt hotărâri cu care astăzi au venit deja. Să nu încercăm să ne mințim unii pe alții că astăzi s-a luat decizia, nici pomeneală. Nu înseamnă că nu apreciem cum au fost alături de noi. Au fost corecți cu noi și am guvernat bine.

Avem în lucru evaluarea secretarilor de stat, și a agențiilor. E un joc politic pe care îl face orice guvern. Nu se termină lumea aici, azi, cu decizia colegilor de la ALDE. Există și varianta să intrăm în opoziție, dar nu asta am decis azi. Am votat în unanimitate să rămânem la guvernare.”, a declarat Mihai Fifor.