Vikram Ajjampur, un posesor de  iPhone din Florida, și William Devito, un deținător de iPad din  New York au depus o plângere în instanță pe data de 22 aprilie la Curtea Federală din Florida.

Pentru a vedea textul plângerii, click aici

Posesorii de iPhone și iPad au fost surprinși să afle săptămâna trecută că aceste gadgeturi rețin informații despre locurile în care au fost, începând din luna iunie a anului trecut.

Informația a șocat cu atât mai mult cu cât acest fișier poate fi accesat de oricine, iar faptul că datele sunt stocate în această maniera este evident că nu este în beneficiul clientului.

Răspunsul oficial al Apple a fost că aceste date sunt stocate pentru îmbunătățirea serviciilor de geolocalizare, pentru a fi mai precise și updatate într-un timp cât mai scurt.

Oficialii Apple spun că această bază de date este complet securizată și sigură, însă s-a descoperit faptul că este de ajuns ca telefonul să fie conectat la o rețea publică wireless ca datele din fișier să fie accesate de către oricine.

Pete Warden şi Alasdair Allan, doi experţi în securitate, au anunţat recent o descoperire şocantă: terminalele iPhone şi tabletele de internet iPad (cu 3G), înregistrează, în secret, toate locurile în care a fost utilizatorul, începând cu luna iunie a anului trecut.

Cei doi cercetători au descoperit că terminalele Apple înregistrează toate locurile unde au fost şi salvează informaţiile într-un fişier secret care este apoi copiat pe calculatorul utilizatorului atunci când cele două aparate sunt sincronizate. Toate acestea fără ştirea utilizatorului.

Fişierul conţine informaţii legate de latitudine şi longitudine, ceea ce înseamnă că folosind un simplu program se pot afla toate locurile în care a fost posesorul aparatului.