Scandalul ROBOR a bubuit pur și simplu în fața guvernanților. Aceștia au desființat indicele, dar atacurile adversarilor au fost extrem de dure. Aceștia spun că PSD a recurs la acest tertip în scop electoral și acuză faptul că efectele nu se vor vedea în buzunarele românilor.

Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici trece la contraatac și amenințări la adresa băncilor. Vrea o întâlnire cu aceștia, una dintre teme fiind introducerea noului indice pentru stabilirea dobânzilor la credite.

„O să fie o discuție cu Asociația Băncilor pentru a vedea efectele acestui OUG 19, efectele indicelui de referință, săptămâna viitoare. Vreau să văd cum putem acționa și pe zona contractelor în derulare, să vedem dacă putem elimina anumite costuri pe care românii le au la momentul refinanțării, mă refer la costuri legate de cadastru, notariale, cheltuieli și ale statului și ale băncilor. Acum se poate vedea dacă băncile doresc să fie un partener pentru români, persoane fizice și juridice. Sunt convins că băncile au resurse pentru a acoperi și înfluența inflației și costurilor. Băncile au un stimulent legal pentru a deveni un partener pentru români, trebuie să finanțeze la un cost rezonabil”, a spus Teodorovici, potrivit mediafax.