Uniunea Europeana a luat decizia de a opri importurile din China a unor produse ce contin lapte praf, in urma scandalului laptelui contaminat cu melamina. Decizia Comisiei Europene a fost publicata sambata in Jurnalul Oficial al Uniunii Europene si va avea efect imediat.

Pana in acest moment, mai mult de 20 de tari au interzis sau au restrictionat importul de produse lactate din China, printre acestea numarandu-se Australia, Noua Zeelanda, Indonezia si Japonia.

UE introduce, de asemenea, si controale sistematice pentru toate produsele importate din China care contin produse lactate in proportie mai mare de 15%, dar si pentru cele al caror continut de lactate nu poate fi stabilit.

Patru copii au murit pana in acest moment in China si peste 53.000 au avut nevoie de ingrijiri medicale dupa ce au consumat lapte cu melamina. Acesta este un produs chimic folosit in fabricarea adezivilor sau a rasinilor.

Melamina a fost detectata pana in acest moment in compozitia a produselor apartinad 69 de marci diferite si 22 de companii chineze.

Sursa: RIA Novosti