Potrivit acestuia, tranzacţia în cauză ar trebui să ducă la obţinerea a 80-90 de milioane de euro. Bucur a fost prezent la şedinţa extraordinară a Comisiei de Dialog Social care a avut loc miercuri la Prefectura din Sibiu şi unde sindicaliştii Romgaz s-au declarat nemulţumiţi de deciziile ministrului Niţă.

”Tot acest, să nu-i spun scandal, toată această mişcare de presă, comunicate de presă, afectează foarte mult procesul de vânzare. Sindicatul de intermediere şi de vânzare al acţiunilor estimează un preţ de vânzare între 80 şi 90 de milioane de euro pentru întreg pachetul de acţiuni pe care OPSPI l-a scos la vânzare. Toate aceste probleme afectează procesul de vânzare”, a spus Adrian Bucur.

El a anunţat că până în prezent investitorii mari au o subscriere de 53 %, în timp ce investitorii mici, una de 300 %. ”Transgazul în momentul de faţă se află într-un proces de ofertă secundară, de vânzare a unui pachet de 15 % din acţiuni. În momentul de faţă, directorul general al nostru, Ioan Rusu se află într-o delegaţie în străinătate, timp de două săptămâni, pentru promovarea pachetului de acţiuni care este scos la vânzare pentru investitorii instituţionali. Din informaţiile pe care le avem până în momentul de faţă la subscrierea pentru acţiunile oferite investitorilor mici, de până la o mie de acţiuni, este vorba de o subscriere de 300 %. Pentru investitorii mari, în primele zile, centralizarea arată undeva la 53 % iar la investitorii instituţionali o să ştim doar la finalul perioadei de subscriere, care este 16 aprilie”, a completat directorul Adrian Bucur.

Preşedintele PNL Sibiu, deputatul Mircea Cazan a atras atenţia miercuri, în aceeaşi şedinţă, că scandalul dintre Romgaz şi ministrul Niţă a dus la scăderea, vinerea trecută, pe Bursă, a acţiunilor Transgaz. Cu acest prilej, Cazan a anunţat că va cere luni, 15 aprilie, în Parlament, demisia ministrului Niţă, dacă acesta nu renunţă la înfiinţarea de sedii Romgaz la Bucureşti, unde să mute conducerea centrală.

Cotaţiile acţiunilor listate la Bursa de Valori Bucureşti (BVB) s-au depreciat vineri în medie cu 0,85%, evoluţie măsurată de indicele compozit BET-C, în timp ce indicele BET-FI al SIF-urilor a scăzut cu 0,97%.

Acţiunile Transgaz, companie care derulează în aceste zile o ofertă publică secundară de vânzare de acţiuni la un interval de preţ de 171-230 lei/acţiune, au închis sesiunea de vineri în scădere cu 2,05%, la un preţ de 196 de lei/acţiune.(Sursa: Agerpres)