Răsturnare de situație la aproape un an de la izbucnirea scandalului Caracal. Se pare că șefii care au gestionat dezastruos dispariția celor două fete, Luiza și Alxandra, au primit salarii de excelență, scrie evz.ro.

Revoltă în Poliția Română, pe seama salariilor de excelență acordate șefilor din poliție, rudelor sau unor angajați civili pe „relații și pile”. Pe adresa mai multor sindicate s-au primit sesizări din partea oamenilor legii care arată modul discreționar în care s-au acordat premiile de excelență. Un caz uluitor a fost semnalat pe pagina de facebook a Sindicatului Național al Agenților de Poliție (SNAP). Mai exact, referitor la premierea polițiștilor de la IPJ Dolj, județul unde a avut loc teribilul caz Caracal:

„Să-i aprobi salariu de excelență șefului de serviciu care a gestionat dezastruos disparițiile celor două fete, Alexandra și Luiza, ăsta da tupeu!”.

Ez.ro a aflat, în exclusivitate, că personajul la care se face referire este comisarul șef Cristian Bonci, șeful Serviciului de Investigații Criminale (SIC) al IPJ Dolj. Ofițerul se află pe lista celor care au primit salarii de excelență, deși el a coordonat acțiunea în cazul Luizei Melencu, adolescenta dispărută pe 14 aprilie 2019.

De asemenea, se pare că șeful SIC, Cristian Bonci, dar și Marius Țițoiu, șef, la rândul lui, în Craiova, au primit acele salarii de excelență care se dau, din șase în șase luni, pentru merite deosebite. Cei doi au avut în subordine postul de poliție Dioști, locul din care a disparut, pe 14 aprilie, Luiza Melencu, iar printre primele lucruri pe care le-au făcut a fost să îi trimită pe bunicii fetei dispărute la poligraf.

Ulterior s-a aflat că atât Luiza Melncu cât și Alexandra Măceșanu au fost răpite de Ghorghe Dincă, „Monstrul din Caracal” acuzat că le-a răpit și ucis pe cele două fete. „Cei sancționați în acest caz au fost doar agenții, nicidecum șefii care au coordonat și care au dat ordinele”, a dezvăluit, în exclusivitate pentru evz.ro, un lider de sindicat.