Potrivit site-ului IraqiNews.com, preşedintele Comisiei parlamentare irakiene pentru Securitate şi Apărare, Hakim Zamili, i-a cerut sâmbătă premierului Haider al-Abadi să intervină imediat pentru a opri furnizarea muniţiei în valoare de 300 de milioane de dolari, achiziţionată de gruparea Stat Islamic din România şi finanţată dintr-un stat învecinat cu Irakul.

"Îi cer premierului să intervină imediat pentru a opri SI să achiziţioneze din România muniţia în valoare de 300 de milioane de dolari. Acest contract este finanţat dintr-o ţară vecină", se arată într-un comunicat al lui Hakim Zamili.

Ambasadorul român în Irak, Iacob Prada, a dezminţit informaţia potrivit căreia România ar fi încheiat un acord de armament cu gruparea Stat Islamic, precizând că toate exporturile de armament către Irak sunt aduse la cunoştinţa Guvernului irakian, notează site-ul IraqiNews.com.

"Informaţia privind armament românesc şi provizii furnizate grupării SI este incorectă", a declarat ambasadorul român, adăugând de asemenea că "România nu furnizează armament nici unuia dintre statele învecinate cu Irakul".

"Toate exporturile de armament din Irak sunt aduse la cunoştinţa Guvernului irakian, iar ambasada le are în evidenţă", a adăugat ambasadorul român Iacob Prada.