Șerban Nicolae a atacat în termeni duri, într-o postare pe Facebook, intervenția lui Mugur Isărescu pe marginea repatrierii aurului. Acesta, alături de Liviu Dragnea, a semnat un proiect de lege prin care obligă BNR să păstreze în țară 95% din rezervele de aur pe care le deține.

„ÎNTRE EI, „ACADEMICIENII’

Într-un dialog al somităților, întrebat ce efecte ar avea aplicarea legii privind repatrierea rezervei de aur, academician doctor guvernator Mugur Isărescu a declarat: „Eu aş vota în CA să-l aducem, să-l vadă toată lumea. După care, trebuie dus înapoi. Pentru că, în ţară, nu putem să aducem fiecare investitor străin să-l vadă”.
Trec peste faptul că pentru unii respectarea și aplicarea legii se votează „în CA” (Consiliul de Administrație al BNR n.n.), pentru că la nemuritori legea e facultativă.
Dar cum să spui că rezerva de aur a României trebuie dusă la Londra pentru ca să fie văzută de „fiecare investitor străin”? Probabil că umilirea Parlamentului va fi dusă la bun sfârșit. Nu mă miră că nimeni nu a atras atenția asupra halucinantei enormități rostite, descalificantă pentru inamovibilul viticultor. Nu mai e nimic de adăugat.
Aroganța e turnesolul imposturii. Și nu face nici doi bani…”, a notat Șerban Nicolae.