Scandal imens la Topoloveni la vizita lui Liviu Dragnea. Protestarii care îl așteptau pe șeful PSD au fost săltați de jandarmi și duși la secție înainte să apuce să spună ceva. Liviu Dragnea se afla în campanie pentru europarlamentare. Informația a fost făcută publică de publicația locală știridepitești.ro

Potrivit jurnaliștilor de la Realitatea TV, 11 protestatari care îl așteptau pe Liviu Dragnea la Topoloveni, județul Argeș, au fost ridicați de jandarmi. Aceștia sunt acuzați că au tulburat ordinea publică.

”Ne exprimăm o opinie, înțelegeți? Nu suntem îngrădiți. Avem drepturi și liberătăți”, le-au transmis cei care protestau jandarmilor.

Potrivit Știrideargeș.ro, după ce i-au ridicat pentru ca aveau 2 bannere, protestarii au fost duși de Jandarmi la sediul Poliției Topoloveni. Un polițist a declarat: „Noi nu le facem nimic, doar ii găzduim. Vorbiți cu jandarmii”.

Jurnaliștii locali mai scriu că prostestarii vor fi ținuți la poliție până se termină vizita președintelui PSD, Liviu Dragnea. Unul dintre protestatari, o doamna, a declarat: ”Ne-au verificat prin Interpol, ne țin până pleacă Dragnea”.

Liviu Dragnea se află la Topoloveni alături de ministrul Agriculturii, Petre Daea. Șeful PSD a degustat roșiile producătorilor din această localitate.

Imediat au început să curgă reacțiile. Ludovic Orban a a spus că Ministrul de Interne Carmen Dan „curăță drumul de protestatari pentru tătucul” și că oferta PSD pentru România anului 2019 constă în „protestatari încărcați în dubele miliției pentru că au îndrăznit să le spună că nu îi mai vor”

„Carmen Dan “curata” drumul de protestatari pentru tatucul Dragnea. Asta este oferta PSD pentru Romania anului 2019, protestatari “incarcati” in dubele “militiei” pentru ca au indraznit sa le spuna ca nu ii mai vor. Ceea ce vedem acum din partea acestei guvernari represive nu este demonstratie de forta. Este agonia unui dictator si a camarilei care-l inconjoara. Le spun de acum sa isi pregateasca elicopterul pentru ca pe 26 mai ii vom bate in alegeri si vom pune capat acestei dictaturi”, a comentat pe Facebook liderul PNL

Jandarmeria Argeș susține vineri, într-un comunicat de presă, că i-a ridicat și dus la Poliție pe toți cei zece protestatari anti-Dragnea de la Topoloveni pentru că au participat la o adunare publică nedeclarată și au refuzat să părăsească zona la solicitarea jandarmilor.

„Astăzi, în timpul desfășurării unei (sic!) eveniment organizat de primăria orașului Topoloveni la Casa de Cultură, 10 persoane au organizat în apropiere o adunare publică nedeclarată, conform legii 60/1991 privind organizarea și desfășurarea adunărilor publice, motiv pentru care au fost conduse la sediul poliției pentru stabilirea identității șu luarea măsurilor legale.

Persoanele vor fi sancționate contravențional pentru participarea la o adunare publică nedeclarată și refuzul părăsirii zonei la solicitarea jandarmilor.”, se arată în comunicat.

Președintele PLUS, Dacian Cioloș, a acuzat vineri PSD că pregătește un regim de teroare, subliniind că protestatarii pașnici din Topoloveni au fost ridicați de jandarmi din ordinul lui Liviu Dragnea, căruia îi este frică de oameni.

Și prim-vicepreședintele PNL, Raluca Turcan, a cerut vineri demisia ministrului de Interne, Carmen Dan, în urma intervenției jandarmilor împotriva protestatarilor pașnici de la Topoloveni, în timpul acțiunii electorale în localitate a lui Liviu Dragnea.

Andrei Caramitru, membru USR și fost consilier personal al președintelui formațiunii, Dan Barna, a avut o reacție extrem de dură la adresa Jandarmeriei și a social-democraților: „Nemernicilor. Cum grijania voastră băgați oameni care nu au făcut nimic în dube ca să nu audă Dragnea ce au oamenii de spus? Într-o țară din UE, cu Constituție care garantează dreptul la opinie? Cum? Oamenii ăștia sunt acum reținuți la Poliția Topoloveni. Inclusiv un corespondent media! O să votăm toți masiv pe 26 Mai. Vom destructura total și Jandarmeria și PSD-ul, ca să știți, aplicând legile țării asteia și ale Europei. Mulți dintre voi în curând o să ajungeți în pușcărie – ceilalți o să fugiți mâncând pământul în străinătate că nimeni nu vă va mai accepta aici. O să spălați WC-uri, în cel mai bun caz, dacă aveți noroc. Faceți-vă naibii bagajele înainte să vină tornada peste voi. Vine una așa de mare cum nici nu vă puteți imagina !!!!!”, a precizat Andrei Caramitru (USR) pe pagina sa de Facebook.”