„Aș vrea să am un punct de vedere cu privire la acest capitol în ansamblul lui. Noi, cei de la ALDE, nu am votat în niciun fel. Vreau să explic de ce: pentru că e straniu că niciun reprezentant al Guvernului nu are niciun punct de vedere. Așa ceva vă mărturisesc că de aproape 30 de ani în Parlament nu mi s-a mai întâmplat niciodată”, a declarat, marți, purtătorul de cuvânt al ALDE, Varujan Vosganian, la dezbaterile pe amendamente la Legea offshore în comisiile reunite pentru industrii, buget şi administraţie din Camera Deputaților.

În replică, președintele Comisiei de Industrii, Iulian Iancu, i-a răspuns: „Vă rog să-i întrebați. I-ați întrebat? Întrebați-i”.

Vosganian a continuat și a spus că este „cel puțin ciudat” felul în care se modifică legea.

„Chiar vă întreb dacă Guvernul a dat bir cu fugiţii, cu cine aţi lucrat aceste amendamente? Bănuiesc cu nu le-ați lucrat cu Guvernul, din moment ce Guvernul nu are niciun punct de vedere. A doua temă. Nu s-a mai întâmplat să se poată să se modifice prevederi fiscal-bugetare fără un studiu privind impactul bugetar, este cel puțin ciudat. În al treilea rând, domnule președinte, este straniu că noi votăm o lege cu atâtea modificări la o lege pe care am votat-o acum două luni. Ce s-a întâmplat în aceste două luni? Oare peste două luni nu o să avem iarăși modificări? Deci, cât de serioşi suntem noi?”, a declarat liderul deputaților ALDE, conform stiripesurse.ro.

El i-a întrebat apoi, retoric, pe cei din comisiile reunite cum definesc ei interesul României.

„Apoi, vă mărturisesc că nu mi s-a mai întâmplat să votez o lege fără să ştim care este valoarea resurselor. Și ăsta e un lucru pe care l-am solicitat ANRM săptămâna trecută și nu am primit niciun răspuns (…) Vă rog să ne precizați și nouă cum definiți interesul României? Noi ce votăm?”, a întrebat Vosganian.

Liderul deputaților ALDE a anunțat că partidul său nu va participa, în aceste condiții, la dezbateri.

„ALDE nu participă la această dezbatere care mie mi se pare o improvizaţie. O improvizație care se referă la o temă extrem de importantă. De aceea, solicităm în plen retrimiterea la comisie, ca noi să putem vota în cunoştinţă de cauză, să ştim impactul bugetar, să avem un punct de vedere al Guvernului”, a menționat Vosganian.

Iulian Iancu i-a replicat că amendamentele aduc mai mulți bani la buget