G4Media lansează, pe surse, informația potrivit căreia doi procurori anticorupție de la Oradea, Ciprian Man și Cristi Ardelean, ar urma să fie revocați din funcții.

Cei doi, alături de alți 3 procurori, au făcut obiectul unor campanii de presă în care au fost publicate mai multe înregistrări făcute de unul dintre ei. În înregistrări, procurorii de la DNA Oradea vorbeau de întocmirea unor dosare penale pe numele unor judecători din zonă ca ”să intre frica în ei”.

”Se transmite astfel un semnal către infractori că ne pot elimina din DNA prin campanii de presă”, a declarat pentru G4Media.ro procurorul Cristi Ardelean.

În urmă cu 2 săptămâni, conducerea DNA a dispus un control la DNA Oradea. Controlul a fost făcut de procurorul Marius Bulancea, șeful Secției a 2-a din DNA, însă rezultatele nu sunt cunoscute deocamdată.

Procurorul general al României, Augustin Lazăr, a anunțat luni, 21 ianuarie, la Digi24 că vor urma revocări din DNA.

”În perioada următoare o să vedeți, după ce, probabil ați remarcat, unii procurori au fost revocați din DNA pentru anumite conduite care par a nu fi în regulă, iar în perioada următoare e posibil ca și alte persoane să părăsească DNA, dar nu doar DNA”, a declarat Lazăr la Digi24.