Procurorul Cristian Mihai Ban din CSM a intrat în greva din cauza lui Bogdan Mateescu, anunță Lumea Justiției miercuri. Mai mult, Ban nu va mai participa la ședințele comisiilor Consiliului cât timp Mateescu va rămâne șef la CSM. Se pare că procurorul a luat foc după ce a fost dus cu nas în cazul cererii de revocare a șefului Inspecției Judiciare Lucian Netejoru.

Scandal la nivel înalt în Justiție

Se pare că există un scandal de proporții și un adevărat război pe față între președintele CSM Bogdan Mateescu și procurorul Cristian Mihai Ban din CSM.

Procurorul Cristian Mihai Ban a transmis că nu va mai participa la ședințele comune ale Consiliului atât timp cât CSM va fi condus de Bogdan Mateescu. Ban și-a exprimat nemulțumirea în legătură cu modul în care este condus CSM de către Mateescu. Iar una dintre nemulțumirile lui Cristi Ban privește modul în care a fost tergiversată cererea de revocare a inspectorului șef al Inspecției Judiciare Lucian Netejoru formulată de Secția pentru procurori a CSM, scrie luju.ro.

Anunțul privind refuzul de a mai participa la ședințele comisiilor CSM a fost făcut de Cristian Mihai Ban în timpul ședinței Plenului Consiliului de marți, 27 iulie 2021. A primit o replică sfidătoare din partea lui Bogdan Mateescu, acesta transmițându-i că oricum în ultima perioada nu a prea participat la comisiile comune ale CSM.

Mateescu a primit plângeri și de la alți colegi de breaslă

Judecătoarele Adina Daria Lupea, Adriana Stoicescu și Mădălina Afrăsinie au fost reclamate la Inspecția Judiciară de șeful Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) Bogdan Mateescu. Judecătoarea Adriana Stoicescu povestește într-o postare pe Facebook cum a ajuns să dea „cu subsemnatul la Inspecția Judiciară”.

„Secția pentru procurori din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii a constatat, admițând o cerere a unei asociații de procurori, că am adus atingere independenței procurorilor și s-a pronunțat printr-o hotărâre asupra afirmațiilor mele, un judecător al acestei mărețe tari europene, încălcând flagrant prevederile privind separația carierelor. Am atacat această hotărâre, iar Curtea de Apel Timișoara a respins cererea mea, calificând-o ca lipsită de interes”, a transmis aceasta.