Scandal imens în jurul ministrului desemnat al Apărării, după acuzele venite din partea lui Eugen Teodorovici, ministrul demis al Finanțelor.

Astfel, Teodorovici l-a acuzat sâmbătă, prin intermediul unie postări pe Facebook, pe generalul Nicolae Ciucă, numit de Ludovic Orban să preia portofoliul Apărării în guvernul liberal, de faptul că ”a abandonat Armata Română chiar de ziua ei, pentru o funcție politică în eventualul Cabinet Orban”.

Acuzele vin în urma deciziei de vineri a generalului de a trece în rezervă, pentru a putea ocupa o funcție politică.

”Mă întreb, oare care sunt meritele acestui General? Și dacă ne-am fi găsit într-o situație de conflict armat, ar fi procedat la fel? Ar fi părăsit câmpul de luptă pentru o funcție călduță, acasă, într-un birou?

Îmi este rușine de rușinea domnului General și cum văd că nimeni nu cere scuze ostașilor români, le cer eu scuze pentru lăcomia politicienilor români, acoperiți sau nu”, a scris Teodorovici.

Ministrul încă în funcție al Finanțelor a fost însă contrat extrem de dur de jurnalistul Radu Tudor, care s-a întrebat retoric, pe internet, ”Cum să jignească aburul dimineții mahmure de discotecă aerul fierbinte al deșertului când aperi țara?”, cu referire directă la hobby-urile lui Teodorovici, despre care se vorbește în spațiul public.

”După repetate deplasări la Moscova, Orlando a lu’ Vâlcov atacă cel mai important general al Armatei Române. #culcat”, a mai scris Radu Tudor pe Facebook.