Membrii Partidului Comunist din Rusia au propus, nici mai mult, nici mai puţin decât arestarea actorului Arnold Schwarzenegger, fost guvernator al statului american California, care a sosit la Sankt Petersburg pentru a participa la Synergy Global Forum. Această măsură ar trebui luată ca răspuns la arestarea în Statele Unite a avocatei ruse Inga Yumaşeva.

În luna septembrie, autorităţile din SUA au interzis accesul pe teritoriul american a zece membri ai delegaţiei ruse care urma să meargă la Adunarea Generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite de la New York. În ciuda interdicţiei, Inga Yumaşeva a aterizat pe aeroportul din New York şi a fost luată imediat în custodie de agenţii FBI, care au decis arestarea ei, scrie dcnews.ro.

Autorităţile ruse consideră că arestarea avocatei este o provocare şi că aminteşte de măsurile luate în perioada Războiului Rece. Ambasada Rusiei în SUA a emis o notă de protest, însă acum membrii Partidului Comunist cer să fie luate măsuri mai dure ca răspuns, inclusiv arestarea lui Arnold Schwarzenegger, aflat la Sankt Petersburg. Ca propunerea halucinantă să fie şi mai veridică, ei vin şi cu un motiv pentru arestare, respectiv o declaraţie a actorului prin care acesta militează pentru legalizarea drogurilor.