Demisia lui Richard Grenell a fost anunțată marți, de Joseph Giordono-Scholz, purtătorul de cuvânt al reprezentanţei diplomatice americane de la Berlin, transmite dpa, citată de agerpres.

Grenell nu și-a dat demisia din funcţia de trimis special al preşedintelui Trump pentru dialogul dintre Serbia şi Kosovo.

„Grenell continuă să activeze ca trimis special pentru dialogul dintre Kosovo și Serbia”, a confirmat purtătorul de cuvânt al său, Dick Kasten, pentru Gazeta Express, citat de Kosovo Online.

Potrivit sursei citate, adjunctul lui Grenell, Robin Quinville, va asigura interimatul până când preşedintele american Donald Trump va numi un titular în postul de ambasador.

Cum s-a ajuns la o astfel de decizie?

Potrivit ultimelor informații, Richard Grenell a fost criticat de multă vreme în Germania pentru comentariile sale acide şi devotamentul neclintit faţă de preşedintele Donald Trump, menţiona dpa în urmă cu o săptămână.

Grenell a acuzat guvernul german că nu îşi îndeplineşte partea sa de obligaţii în cadrul politicii NATO de descurajare nucleară, iar misiunea diplomatică americană a dat publicităţii o declaraţie ce reamintea Berlinului că a promis să contribuie la capacităţile NATO.

A anunțat și pe rețelele de socializare

„Astăzi am demisionat oficial din Departamentul de Stat, iar președintele Trump mi-a dat un cadou în biroul său prezidențial”, a anunțat Grenell pe rețelele de socializare.