Grupul bancar francez Societe Generale a raportat miercuri un profit trimestrial sub aşteptări ca urmare a efectului măsurilor de restructurare a activităţilor de corporate şi investment banking, transmite Reuters.

A treia mare bancă franceză, după BNP Paribas şi Crédit Agricole SA, a precizat că în perioada iulie-septembrie 2019 a realizat un profit net de 854 milioane euro, în scădere cu 34,8% comparativ cu perioada similară a anului trecut. De asemenea, veniturile băncii s-au redus şi ele cu 8,4%, până la 5,983 miliarde euro. Analiştii intervievaţi de Reuters se aşteptau, în medie, la un profit net de 967 milioane euro şi venituri de 6,041 miliarde euro.

„Trimestrul al treilea a fost afectat de diminuarea veniturilor ca urmare a reducerii şi opririi anumitor activităţi de piaţă”, a subliniat Societe Generale.

La începutul acestui an, Societe Generale şi-a anunţat intenţia de a elimina 1.600 de posturi, în special la divizia de corporate şi investment banking.

Societe Generale, unul dintre cele mai mari grupuri europene de servicii financiare, are 154.000 de angajaţi şi 32 de milioane de clienţi în întreaga lume. În România, BRD-Groupe Societe Generale este cea de-a treia bancă după totalul activelor.