Media prețurilor cerute pentru un Audi second hand a înregistrat la începutul acestui an o diminuare de 13% într-un timp foarte scurt, pornind de la o valoare de 9.613 Euro în luna ianuarie şi ajungând în luna februarie la valoarea de 8.399 Euro, conform AutoIndex.
Prețul mediu al autovehiculelor BMW a scăzut cu 7 procente, de la 8.290 Euro în luna ianuarie, la 7.555 Euro în luna februarie. În cazul mărcii Mercedes, nivelul mediu al prețurilor a înregistrat o diminuare de 9%. BMW este liderul tranzacțiilor în segmentul mărcilor premium pe piața auto second hand în mediul online românesc, cu un număr de peste 3.600 autovehicule BMW scoase la vânzare pe Auto.ro în ultima lună.
Per total, nivelul mediu al preţurilor autovehiculelor second hand din România a înregistrat în luna februarie o diminuare de 5% față de valoarea înregistrată în ianuarie anul acesta, ajungând la aproximativ 4.700 Euro, conform AutoIndex. „Diminuarea prețurilor se datorează atât tergiversărilor legate de noua taxă auto cât și de amânarea cu un an a punerii în aplicare pentru autovehiculele înmatriculate înainte de 2007. Așa cum estimam și la începutul anului, proprietarii au început sa-și scoată la vânzare autovehiculele într-un număr ridicat, justificându-se astfel influența asupra reducerii prețurilor acestor mărci”, consideră managerul general Auto.ro, Bogdan Axinia.