‘Prin lansarea Operaţiunii Twist de către Fed, Bernanke înfruntă iar riscul de a ajunge prea târziu cu o soluţie, a doua oară în 10 luni. Programul său QE2 din luna noiembrie, anul trecut, a întârziat atât de mult încât economia îşi revenise deja de mult, iar programul nu a făcut decât să alimenteze o masivă cursă commodity, care în ultimă instanţă a fost suportată de consumatorii SUA în prima jumătate a acestui an şi a forţat economia la încă o oprire. Acum e momentul să lăsăm economia să se vindece singură, adică să parcurgem căile vechi. Cu alte cuvinte, trebuie să refacem rezervele de capital, ceea ce înseamnă că economiile (populaţiei) trebuie încurajate, nu descurajate. Din păcate, nu avem nicio speranţă ca Bernanke să ţină cont de sfatul nostru, aşa că ne pregătim pentru încă un program Fed şi sperăm ca acesta să fie doar inutil, nu de-a dreptul dăunător’, a spus Koefoed.

Federal Reserve a anunţat că va lansa un program care să aplatizeze curba rezultatelor, ‘Operaţiune Twist’, aşa cum se aşteptau majoritatea analiştilor înainte de şedinţa FOMC din această săptămână.

Fed va cumpăra obligaţiuni pe termen lung (6-30 ani) în valoare de 400 miliarde dolari, va vinde obligaţiuni pe termen scurt (3 ani şi mai puţin) în valoare de 400 miliarde, iar maturizarea medie va fi extinsă. Rata fondurilor FED va rămâne la 0-0,25 %.

SURSA: Agerpres