„Anul trecut, peste 600.000 de turişti, plătitori de bilete, au intrat în subteran să viziteze Salina Turda. După 2010, odată cu finalizarea proiectului pe fonduri europene, numărul de turişti a crescut constant, iar anul trecut a fost cel mai mare număr de turişti”, a declarat Simona Baciu, directorul Salinei Turda.
În 2016, doar într-o singură zi, peste 8.000 de vizitatori au intrat în subteran pentru a vizita Salina Turda. „Numărul turiştilor a fost mai mare în 2016, faţă de anul precedent, cu aproximativ 20%. Salina Turda este cel mai căutat obiectiv turistic din România”, ne-a precizat unul din ghizii Salinei Turda.

Creşterea numărului de turişti a determinat conducerea Salinei Turda să înceapă procedurile de  reabilitare a minei Iosif şi de redeschidere a intrării vechi din strada Salinei.

“Mina Iosif presupune investiţii extrem de mari, ar fi un proiect de câteva milioane de euro, pentru care sper să obţinem din nou fonduri europene. Salina Turda este un exemplu de succes în acest sens, investiţia din 2010 s-a realizat tot cu fonduri europene, cred că nu va fi imposibil să obţinem aceşti bani pentru amenajarea minei Iosif. Municipalitatea în acest moment nu dispune de sumele necesare. Vom amenaja mina Iosif şi practic vom dubla circuitul vizitabil al salinei”, a mai spus Simona Baciu.